Svijet

Pogledajte poplave nakon oluje, kao sante leda da se šire ulicom

Sjevernu Italiju pogodilo je snažno nevrijeme sa kišom, orkanskim vjetrom i gradom, pa čak i tornadom u Milanu. Oluja je čupala drveće, otkidala krovove i izazivala poplave. Najgore je bilo u Lombardiji, a oluja je prijavljena i u Venetu. Nekoliko ljudi je povrijeđeno. Na društvenim mreža objavljen je snimak poplava.

poplave - Screenshot

Prijavljeno je kako je povrijeđeno nekoliko osoba, kao i da je pričinjena znatna šteta na automobilima i kućama, a pojedini putevi su zatvoreni zbog oborenih stabala i druge štete. Dvije osobe su povrijeđene u okolini Breše. U oblasti Bergama, gdje je orkanski vjetar čupao drveće, četiri osobe, među kojima dvoje djece, povrijeđene su kada je drvo palo na njihov automobil.

U Lombardiji je nevrijeme također nanijelo veliku štetu usjevima. U Mantovi je neobično veliko nevrijeme s gradom uništilo usjeve na poljima kukuruza, soje i paradajza. Pogođene su i plantaže lubenica, dinja i bundeva. U Veneciji, muškarac kojeg je udario grom dok je šetao gradom usred nevremena prevezen je u bolnicu sa teškim povredama.

Izuzetno loše vrijeme rezultat je toplinskih valova koji su nedavno zahvatili Italiju, kao i veći dio sjeverne hemisfere. Kako prenosi Ansa, za narednu sedmicu predviđa se još jedan period intenzivnih vrućina. prenosi n1


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh