Svijet

Vozač kamiona iz BiH brzom reakcijom spasio život vozaču koji je zaspao za volanom kombija

Jedna osoba je teže povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u austrijskoj opštini Kronstorf, nedaleko od Linza kada je vozač kombija zaspao za volanom, prešao u drugu traku i naletio na kamion, za čijim volanom je bio vozač iz Bosne i Hercegovine.

Nesreća - FEUERWEHR KRONSTORF

Sve se desilo jučer ujutro, oko pola osam kada je 31-godišnji vozač kombija po sopstvenom priznanju sklopio oči na sekundu, izgubio kontrolu nad vozilom te prešao u suprotnu traku. Njemu je u susret nailazio kamion za čijim volanom je bio bh. vozač, koji je u zadnjem momentu skrenuo lijevo kako bi izbjegao direktan sudar koji je mogao biti koban za vozača kombija.

Ipak, iako nije došlo do direktnog sudara, kombi se usljed neprilagođene brzine i udara prevrnuo nekoliko puta i završio u jarku pored puta.

I dok je vozač iz BiH nepovrijeđen, vozač kombija je zadobio teške povrede i helikopterom je hitno prebačen u bolnicu u Linzu. Od kombija skoro da ništa nije ostalo. Saobraćaj na ovoj dionici puta bio je obustavljen satima, piše Bosniainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh