Svijet

Dječak pao sa trajekta u Baltičkom moru, majka skočila za njim: Mučni slučaj dobio novi zaplet

Majka je skočila za detetom da bi ga spasila. Iz mora su izvučeni helikopterom i prebačeni u švedsku bolnicu

Baltičko more - Mondo.rs

Poljakinja i njen sedmogodišnji sin poginuli su prilikom pada s trajekta na Baltičkom moru koji je putovao iz Švedske prema Poljskoj, rekao je u petak portparol poljske policije, piše Hina.

Švedske vlasti rekle su u četvrtak da je dete palo s trajekta i da je majka skočila za njim ne bi li ga spasila, prenosi Index.

Iz mora su izvučeni helikopterom i prebačeni u švedsku bolnicu.

– Nažalost, jutros smo primili informaciju od švedske strane da moramo preneti tu strašnu vest porodici jer su i dečak i žena mrtvi – rekao je portparol policije Mariuš Kiarka.

Nešto kasnije Daily Mail objavio je informaciju da su švedske vlasti u vezi ovog slučaja pokrenule i preliminarnu istragu i da se sumnja na ubistvo. Nije jasno da li je istraga možda usmerena i prema samoj majci, ističe Daily Mail.

Švedski trajekt “Stena Spirit” bio je na polovini puta prema Gdiniji u Poljskoj kada se nesreća dogodila. Ne zna se zašto se dogodila.

– U ovom trenutku nemamo informacije da li se to dogodilo zbog kvara trajekta – rekla je portparolka Stena Linea za TVN24.

– Sarađujemo s policijom i drugim merodavnim vlastima kako bi se razjasnili uzroci i okolnosti ovog događaja.

Švedska policija pozvala je putem poljske novinske agencije PAP poljske putnike na trajektu da se jave ako znaju štogod o tome kako se nesreća dogodila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh