Svijet

Misteriozna smrt u Moskvi: Potpredsjednica ruske banke pala s prozora

Moskva - Blic.rs

Izvršna direktorica i potpredsjednica Loko-Bank Kristina Baikova (28) preminula je nakon što je navodno je pala s prozora stana na Khodynsky Boulevardu u centru Moskve.

Nesreća se dogodila 23. juna, no ruski mediji su tek objavili ovu informaciju. Kristina je bila s prijateljem u svom stanu u Moskvi kada je pala kroz prozor. Proglašena je mrtvom na mjestu događaja.

Kristina je bila u svom stanu na jedanaestom katu s prijateljem, 34-godišnjim Andrejem. On je kaza da ga je Kristina pozvala na piće prije nego što je pala kroz prozor.

Ovo je samo jedna u nizu misterioznih smrti koje se dešavaju u Rusiji od početka agresije na Ukrajinu.

Prošle godine naftni magnat Ravil Maganov umro je nakon “pada s bolničkog prozora” . Ovaj 64-godišnjak bio je predsjednik uprave ruskog naftnog diva Lukoila, kompanije koja je otvoreno kritikovala Putinovu invaziju na Ukrajinu.

Preminuo je nakon pada s prozora šestog sprata Centralne kliničke bolnice u Moskvi u septembru 2022. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh