Svijet

Putin potpisao zakon: Ko prekrši pravila u vanrednom stanju ide u pritvor

Vladimir Putin - Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je Zakon kojim se dozvoljava pritvor od 30 dana zbog kršenja vanrednog stanja na mjestima gdje je ono uvedeno, javila je državna novinska agencija RIA.

Istovremeno, u nepotvrđenim izvještajima ruskih medija tvrdi se da je 37 miliona funti pronađeno u kancelariji vođe paravojnih formacija wagnera Jevgenija Prigožina u Sankt Peterburgu.

Reuters prenosi da je Prigožin rekao da je novac – koji je FSB pronašla u kartonskim kutijama u vozilima u blizini njegove kancelarije – trebalo da pokrije plate i druge troškove njegovih Wagnerovih boraca.

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony) naveo je na Twitteru da je razgovarao sa ministrima vanjskih poslova G7 i visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u Rusiji.

– Sjedinjene Države će ostati u bliskoj koordinaciji sa saveznicima i partnerima kako se situacija bude razvijala – rekao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh