Svijet

Rusija poziva osoblje u ambasadama Ukrajine širom svijeta da prebjegne u Moskvu

Rusija je pozvala osoblje ukrajinskih ambasada širom svijeta da prebjegne u Moskvu, javlja Guardian.

Moskva - Nezavisne

“Apelujemo na zaposlenike ukrajinskih diplomatskih misija i predstavništava državnih organa u inostranstvu. Ako se osjećate odgovornim za sudbinu svoje domovine, osiguravanje mira i stabilnosti u Evropi i pod pritiskom ste kriminalnog režima u Kijevu koji Ukrajinu vodi u nacionalnu katastrofu, dođite u Moskvu, gdje će vama i vašim najmilijima biti zagarantovana sigurnost”, navodi se u saopštenju Ruske vanjske obavještajne službe, piše N1.

Državna novinska agencija Tass citira direktora službe Sergeja Nariškina koji je rekao da “posljedice stalne degradacije unutrašnje političke i socio-ekonomske situacije u Ukrajini, kao i represivne metode upravljanja državnim aparatom koje sprovodi režim u Kijevu, sve više utiču na osoblje ukrajinskih misija u inostranstvu”.

Služba tvrdi da se u predstavništima Ukrajine u inostranstvu provode “velike čistke” s ciljem da se “identifikuju zaposlenici nelojalni Kijevu i da se osigura njihov rani povratak u domovinu“, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh