Svijet

Otrovala muža, pa napisala knjigu o tome kako se nositi sa tugom

Trideset trogodišnja Kouri Ričins optužena je da je svog 39-godišnjeg supruga Erika otrovala smrtonosnom dozom fentanila, pokazuju sudski dokumenti.

Kouri Ričins - facebook

Amerikanka iz savezne države Juta, Kouri Ričins, majka troje djece, koja je prošle godine napisala knjigu o tugovanju nakon iznenadne smrti svog muža Erika u martu 2022. godine, optužena je za njegovo ubistvo.

Trideset trogodišnja Kouri Ričins optužena je da je svog 39-godišnjeg supruga Erika otrovala smrtonosnom dozom fentanila, pokazuju sudski dokumenti.

Dok se prošlog mjeseca pojavljivala u segmentu “Dobre stvari u Juti” kako bi promovisala svoju novu knjigu za djecu, Kouri Ričins je rekla da je njen muž “neočekivano” umro.

Prema njenim riječima, te noći suprugu je napravila koktel sa votkom “moskovska mazga”, nakon čega je otišla da uspava jedno od troje djece. Nekoliko časova kasnije zatekla je supruga u krevetu bez znakova života.

Nakon toga je pozvala policiju i rekla da je njen suprug “hladan kao led”, i “navodno” pokušavala da izvrši reanimaciju.

Medicinski isljednik je kasnije utvrdio da je Erik umro od predoziranja drogom fentanil, pošto je u sebi imao pet puta veću dozu od one koju organizam može da podnese.

Kouri Ričins je rekla policiji da kada je otišla u krevet, nije koristila svoj telefon sve dok nije pozvala hitnu. Međutim, provjerom je utvrđeno da je telefon tokom tog perioda koristila, bila u komunikaciji sa osobom koja je prethodno hapšena zbog droge.

Prema sudskim dokumentima, ona je, takođe, u periodu između decembra 2021. i februara 2022. godine, slala poruke toj osobi, tražeći od njega recept za lijek “za investitora koga bole leđa”.

Ona je dobila tablete hidrokodina (poznat i kao vikodin), dodaje se u sudskom dokumentu, a potom je zatražila nešto jače, pa je pitala za fentanil.

Tri dana pošto je autorka knjige dobila drogu, sa mužem je bila na večeri za Dan zaljubljenih, a onda se on razbolio.

“Erik je vjerovao da je otrovan. Rekao je prijatelju da misli da žena pokušava da ga otruje”, dodaje se u sudskim dokumentima.

Prema nalogu za pretres, Erik Ričins je uzeo jedan zalogaj sendviča koji mu je supruga spremila na Dan zaljubljenih. Poslije toga osjetio je da otežano diše i izgubio svijest, kada se probudio, odmah je pozvao svog poslovnog partnera i obavijestio ga šta mu se desilo. Rekao je da misli da žena pokušava da ga otruje, navedeno je u sudskom dokumentu.

Dvije nedjelje kasnije, ona je opet kontaktirala sa poznanikom i zatražila još fentanila, dostavljen joj je 26. februara 2022.

“Šest dana kasnije, 4. marta 2022. godine, Erik je pronađen mrtav od predoziranja fentanilom“, navodi se u optužnici.

Detektivi su dobili nalog za pretres njihovog prebivališta poslije toksikološkog izveštaja, uključujući i elektroniku, prema dokumentu o optužbi.

Nekoliko članova njegove porodice reklo je istražiteljima da “sumnjaju da je njegova žena imala veze sa njegovom smrću”.

“Savjetovali su im da ih je upozorio da je ona kriva ako mu se nešto desi”, navodi se u optužnici.

Prije svoje smrti Erik Ričins je uklonio svoju ženu iz svog testamenta i životnog osiguranja i ‘razmotrio je razvod i želio je da se njegova djeca zbrinu'”, navodi se dalje.

U optužnici je navedeno da je u januaru 2022. Kouri Ričins ažurirala ugovor o polisi životnog osiguranja svog supruga sa njegovim poslovnim partnerom kako bi sama postala jedini korisnik. Osiguravajuća kuća je o tome obavijestila njenog supruga i njegovog poslovnog partnera i oni su je spriječili u toj namjeri. Kao korisnike osiguranja Erik je imenovao članove porodice.

Par se, takođe, navodno svađao oko imovine od skoro dva miliona dolara koju je željela da proda.

Optužena za ubistvo, kupovinu i posjedovanje droge

Kouri Ričins je optužena za ubistvo supruga, kupovinu i posjedovanje droge.

Njen advokat je rekao za ABC News da u ovom trenutku ne može da komentariše optužnicu.

Optužnica protiv nje došla je dva mjeseca pošto je napisala dječju slikovnicu “Da li si sa mnom?” kako bi pomogla djeci da se nose sa smrću voljene osobe. U izjavi za medije rekla je da je knjiga namijenjena da pruži “mir” njoj i njenoj trojici sinova.

“Napisali smo knjigu i iskreno se nadamo da će dati utjehu ne samo našoj porodici, već i drugim porodicama koje prolaze kroz istu stvar”, rekla je ona prošlog mjeseca.

Posvetila je knjigu, kako je rekla, “njenom nevjerovatnom mužu i divnom ocu”.

Ročište za određivanje pritvora zakazano je za 19. maj, piše RTS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh