Svijet

Rusija protjeruje 20 njemačkih diplomata

Zvanična Moskva odgovoriće istom mjerom na odluku Berlina da protjera 20 ruskih diplomata, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Vlasti Njemačke odlučili su da sprovedu masovno protjerivanje zaposlenih u ruskom diplomatskom predstavništvu. Osuđujemo takav potez Berlina koji nastavlja da uništava rusko-njemačke odnose u diplomatskom kontekstu – navodi se u saopštenju.

Uprkos tome što je Berlin nastojao da ubijedi Moskvu da o tome da neće razglašavati te namjere, Njemačka je ipak informisala medije o namjeri da protjera ruske diplomate kojih inače redovno koristi da razglašava “kontrolisano curenje informacija”, piše Sputnik.

Iz ruskog spoljnopolitičkog resora navode i da je ambasador Njemačke u Rusiji Geza fon Gejr o protjerivanju njemačkih diplomata dobio zvanično obavještenje 5. aprila,pišu Vijesti

Prethodno je zvanični Berlin saopštio da je odluka o protjerivanju ruskih diplomata iz Njemačke donesena da bi se “smanjilo prisustvo obavještajnih službi na teritoriji zemlje”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh