Svijet

Napadač koji je ubio pet osoba u Teksasu uhapšen nakon četiri dana potjere

Muškarac osumnjičen da je u Teksasu ubio pet komšija zbog pritužbi na buku koju je stvarao noću pucajući iz pištolja, uhapšen je u utorak u susjednom gradu nakon četverodnevne opsežne potjere.

Policija - fena

Osumnjičeni je identifikovan ove sedmice kao Francisco Oropesa, 38, meksički državljanin za kojeg imigracijski službenici kažu da je deportovan iz Sjedinjenih Država četiri puta od 2009.

Šerif okruga San Jacinto Greg Capers rekao je novinarima da je Oropesa uhapšen u kući, skrivajući se ispod veša, nakon što je više agencija za provođenje zakona reagovalo na dojavu, navodi France 24.

– On je iza rešetaka i provest će svoj život iza rešetaka zbog ubistva pet osoba – rekao je Capers.

Žrtve su ubijene u gradu Clevelandu u Teksasu, a osumnjičeni je uhapšen u gradu Cut and Shoot u Teksasu, otprilike 27 km zapadno.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je FBI saopćio da sarađuje s agencijama za provođenje zakona širom zemlje i u Meksiku u potjeri koja je trajala četiri dana, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh