Svijet

Radari, vojni avioni, vatreno oružje – Češka naoružava Vijetnam

Vijetnam je u pregovorima s Češkom o vojnoj opskrbi, uključujući zrakoplove, radare, nadogradnju oklopnih vozila i vatreno oružje, rekao je u razgovoru za Reuters izvor iz češke Vlade. Vijest dolazi u trenutku dok Hanoi namjerava diverzificirati svoj većinom ruski arsenal.

Sigurnost je bila jedna od glavnih tema o kojima je češki premijer Petr Fiala razgovarao s vijetnamskim čelnicima u trodnevnom posjetu prošlog tjedna, rekao je dužnosnik, ističući da su zaštitarske tvrtke bile najveća komponenta poslovne delegacije koja je pratila Fialu.

Tijekom posljednja dva desetljeća Prag se već pozicionirao kao glavni opskrbljivač Europske unije oružjem za Vijetnam, pokazuju podaci stockholmskog think-tanka SIPRI. Vjetnamski arsenal trenutačno je oko 80% sastavljen od oružja iz Rusije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh