Svijet

Džo i Džil Bajden čestitali Bajram: Posvećujemo se bezvremenskom radu na izgradnji mira

Moja administracija je također posvećena rješavanju svih oblika mržnje, uključujući islamofobiju, poručio je Bajden

Jill i Joe Biden - agencije

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) i prva dama Džil Bajden (Jill Biden) čestitali su muslimanima u Sjedinjenim Državama i svijetu današnji praznik – Ramazanski bajram.

– Džil i ja upućujemo naše najbolje želje muslimanskim zajednicama širom zemlje i svijeta dok slavite Ramazanski bajram i zaključujete sveti mjesec Ramazan. Ramazanski bajram je svečana proslava koju muslimani slave nakon svetog mjeseca posta, ukrašavaju svoje domove, daruju voljene osobe, oblače se u novu odjeću i posjećuju porodicu i prijatelje.
“Dirnut sam velikodušnošću”

Dirnut sam velikodušnošću koju pokazuju porodice koje mogu obezbijediti hranu i dati milostinju onima kojima je potrebna kroz davanje zekata. Ramazanski bajram označava završetak svetog mjeseca posvećenog odanosti, dobročinstvu i razmišljanju – vrijeme kada se također prisjećamo muslimanskih zajednica širom svijeta koje trpe sukobe, siromaštvo, glad i bolesti, i onih koje su prognane iz svojih domovi.

Dok slavimo naše blagoslove ovog Bajrama, također se posvećujemo bezvremenskom radu na izgradnji mira i zalaganju za prava i dostojanstvo svih ljudi. Moja administracija je također posvećena rješavanju svih oblika mržnje, uključujući islamofobiju. Zbog toga sam osnovao međuagencijsku radnu grupu sa visokim državnim dužnosnicima kako bi se pozabavili ovim i povezanim izazovima i ohrabrili svakog Amerikanca da izgradi inkluzivniju naciju.
Proslava Ramazanskog bajrama u Bijeloj kući

Ponosni smo što ove godine slavimo Ramazanski bajram u Bijeloj kući u čast inspirativnih Amerikanaca muslimana koji daju doprinose širom naše zemlje. Oni su u laboratorijama i fabrikama, rade na stvaranju i proizvodnji vrhunskih tehnologija i inicijativa za izgradnju budućnosti napravljene u Americi. Oni su umjetnici i negovatelji, koji doprinose prekrasnom mozaiku kreativnosti i suosjećanja naše nacije. Oni su nastavnici i vatrogasci i članovi zajednice, pionirski su u naporima da se izgradi veće razumijevanje i jedinstvo širom naše zemlje. Oni su sportisti, novinari, komičari, akademici, ponosni pripadnici naše vojske – i mnogi drugi dijelovi onoga što čini američko tkivo. Svima koji slave, Džil i ja želimo vama i vašim najmilijima sretan i blagoslovljen Ramazanski bajram – poručili su predsjednik i prva dama SAD. prneosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh