Svijet

Lavrov u Brazilu: “Rusija je zainteresirana za okončanje sukoba u Ukrajini što je prije moguće”

Rusija je “zainteresirana za okončanje sukoba u Ukrajini što je prije moguće”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u ponedjeljak tijekom konferencije za novinare s brazilskim ministrom vanjskih poslova Maurom Vieirom u glavnom gradu Braziliji.

Lavrov je također zahvalio brazilskim kolegama na “izvrsnom razumijevanju” situacije u Ukrajini te je rekao da je Rusija zahvalna Brazilu na “želji da doprinese traženju mogućih rješenja”.

Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov stigao je u Brazil u trenutku dok se brazilski predsjednik Lula da Silva snažno angažirao oko mirovnog posredništva.

Lula je predložio stvaranje kluba nacija, uključujući Brazil i Kinu, da posreduju s ciljem postizanja mira.

U subotu u Pekingu Lula je rekao da SAD mora prestati “poticati” nastavak borbi i početi razgovarati o miru.

Ovaj je mjesec također sugerirao da bi se Kijev trebao odreći Krima kako bi se okončao rat, što je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko oštro odbacio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh