Svijet

Cijene nafte na svjetskom tržištu pale zbog strahovanja od recesije u SAD-u

Međunarodna referentna cijena nafte tipa brent iznosila je jutros 84,61 dolara po barelu nakon pada cijene za 0,45 posto

New York
Cijene nafte na svjetskom tržištu pale su u četvrtak nakon što su slabi ekonomski podaci u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) izazvali strahovanja od recesije, javlja Anadolija.

Međunarodna referentna cijena nafte tipa brent iznosila je jutros 84,61 dolara po barelu nakon pada cijene za 0,45 posto.

Američka referentna vrijednost West Texas Intermediate (WTI) trgovala se po cijeni od 80,22 dolara po barelu poslije pada cijene za 0,48 posto.

Razočaravajuće brojke o radnim mjestima u privatnom sektoru u SAD-u nagovještavaju moguću recesiju koja bi smanjila potražnju za naftom u najvećem svjetskom potrošaču nafte.

U privatnom sektoru u SAD-u otvoreno je novih 145.000 radnih mjesta u martu, što je mnogo manje od očekivanog povećanja od 200.000.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh