Svijet

U NJEMAČKOJ PRONAĐENO TIJELO SILOVANE DJEVOJČICE (10): PRIVEDENA TRI DJEČAKA

Njemačka policija je osumnjičila trojicu dječaka (11, 11 i 16 godina) za ubistvo 10-godišnje djevojčice u gradu Wunsiedelu u Bavarskoj.

policija - hayat

Tijelo djevojčice je jučer oko 8:45 ujutro pronašla radnica katoličkog Centra za zaštitu o djeci i mladima St. Josef. Iako je odmah pozvana hitna pomoć, djevojčici nije bilo spasa jer je utvrđeno da je bila mrtva već nekoliko sati.

Policija prva 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela da se olakša prikupljanje dokaza i kako bi zaštitila djecu i mlade smještene u domu. Istražitelji su potvrdili da su trojica osumnjičenih dječaka privedena. Bild iz policijskih krugova saznaje da su pronađeni dokazi o seksualnom deliktu.

ISTRAGA JE JOŠ UVIJEK U TOKU

Još nije poznato jesu li trojica dječaka štićenici navedenog Centra. Riječ je o ustanovi koja postoji već 119 godina i u kojoj odgajateljice i socijalne radnice zaštite o oko 90 djece i mladih. S obzirom na to da se bliže uskrsni praznici, dio stanara nije bio u Centru, ali policija još uvijek nije potvrdila koliko je točno djece bilo ondje u trenutku ubojstva.

Glasnogovornica policije Julia Küfner nije željela davati daljnje informacije o okolnostima zločina i drugim mogućim osumnjičenicima s obzirom na to da je istraga u toku. Kriminalistička policija i državno odvjetništvo naredili su obdukciju tijela kako bi se otkrio uzrok smrti. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh