Svijet

Erdogan: Danonoćno radimo kako bismo zacijelili rane naših građana pogođenih zemljotresom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan obećao je da će zaliječiti rane izazvane snažnim zemljotresima koji su prošli mjesec pogodili južno područje Turske i odnijeli više od 50.000 života.

Recep Tayip Erdogan - Radiosarajevo

“Danonoćno radimo na zacjeljivanju rana uzrokovanih potresom u srcima miliona naših ljudi”, rekao je Erdogan na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju stambenih jedinica u pokrajini Adijaman.

Turska planira izgraditi 319.000 kuća u jednoj godini u regiji pogođenoj potresom, rekao je Erdogan.

“S jedne strane uspostavljamo prostore za privremeni smještaj, a s druge strane krećemo s izgradnjom stanova”, rekao je Erdogan, dodavši da je do sada počela gradnja 56.323 stambene jedinice.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara pogodila su južne dijelove Turske sa epicentrom u Kahramanmarasu.

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su prošlog mjeseca pogodili jug Turske dostigao je 50.096.

Više od 13,5 miliona ljudi u Turkiye pogođeno je razornim zemljotresima, kao i mnogi drugi na sjeveru Sirije.​​​​​, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh