Svijet

Putin: U Rusiji se dogodio teroristički napad

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je današnji napad u Brjansku terorističkim činom.

Ono što se dogodilo u Brjanskoj oblasti je teroristički napad, napadači su pucali na civilni automobil, vidjevši da su u njemu djeca”, rekao je Vladimir Putin komentarišući vanredno stanje u regionu koji se graniči sa Ukrajinom.

Prema riječima guvernera regiona Aleksandra Bogomaza, jutros je ukrajinska diverzantska grupa ušla na teritoriju Klimovskog okruga. U selu su njeni pripadnici navodno pucali na automobil, mještanin je poginuo, a desetogodišnje dijete je povređeno, prnosi Nova.rs.

Kako je saopštio Centar za odnose sa javnošću FSB-a, na mjestu vanrednog stanja počela je operacija protiv naoružanih nacionalista koji su narušili državnu granicu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin za sutra sazvao sednicu Savjeta bezbjednosti, kao i da je otkazao planirani put,pišu Vijesti

Ovim povodom oglasio se i zvanični Kijev koji negira učešće u napadu na rusku teritoriju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh