Svijet

Zelenski: Rusija uopšte ne broji svoje ljude

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je sinoć da su sve oštrije borbi oko Bahmuta, grada na istoku zemlje koji ruske snage mjesecima pokušavaju da zauzmu.

Volodimir Zelenski - Fena

„Najveće teškoće su kao i ranije u Bahmutu… Rusija uopšte ne broji svoje ljude, stalno ih šalje da jurišaju na naše položaje. Intenzitet borbi se samo povećava“, rekao je Zelenski u redovnoj večernjoj poruci građanima.

Ruske snage od prošlog ljeta pokušavaju da zauzmu Bahmut koji je postao simbol borbe za kontrolu nad regionom Donbasa na istoku Ukrajine.

Ruske snage sedmicama pokušavaju da opkole Bahmut i uspjele su da presijeku nekoliko važnih puteva snabdjevanja ukrajinskih snaga.

Ruska paravojna grupa Vagner, koja je na prvoj liniji fronta u tom dijelu Ukrajine, saopštila je prošle sedmice da je zauzela tri sela kod Bahmuta, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh