Svijet

Srušen dron u regionu Moskve, dva oborena na jugu Rusije

Dron se srušio danas u selu nedaleko od Moskve, rekao je lokalni guverner precizirajući da je naprava vjerovatno ciljala civilnu infrastrukturu.

Ilustracija/MKRU

Ruske vlasti su javile danas o više srušenih ukrajinskih dronova na teritoriji Rusije.

“Nema žrtava ni razaranja na tlu”, rekao je guverner Andrej Vorbojov preko Telegrama navodeći da se dron srušio blizu mjesta Gubacovo, na oko 100 kilometara jugoistočno od Moskve.

Moskva je saopćila danas da je tokom noći oborila dva ukrajinska drona koja su ciljala civilnu infranstrukturu na jugu Rusije.”Kijevski režim je pokušao da napadne sa dva drona lokacije civilne infrastrukture u regionu Krasnodar i u Republici Adigeji”, precizirano je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je dodalo da su dva drona “neutralizovana” te da nema štete.

Ovo je objavljeno pošto su vlasti druge ruske oblasti, Brijansk, koja se graniči sa Ukrajinom već objavili jutros da je oboren jedan ukrajinski dron, te da u incidentu nije bilo ni žrtava ni štete.

Pored toga krhotine tri drona pronađene su noćas u ulicama stambenih četvrti Belgoroda, glavnog grada istoimenog regiona, koji se također graniči sa Ukrajinom rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

Od početka ruske ofanzive na Ukrajinu, ruske oblasti koji se graniče sa tom zemljom bile su više puta na meti udara, uglavnom dronova, često i smrtonosnih, koje Moskva pripisuje ukrajinskoj vojsci, piše Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh