Svijet

Nakon razornih zemljotresa na jugu Turkiye tlo se trese svake tri minute

Nakon zemljotresa u Kahramanmarasu, u regiji je zabilježeno čak 8.550 podrhtavanja tla. Za 17 dana u regiji zabilježen broj zemljotresa veći od četvoromjesečnog prosjeka, rekao je AFAD-a Orhan Tatar

Nakon zemljotresa, sa epicentrom u turskom Kahramanmarasu, u regiji je zabilježeno čak 8.550 podrhtavanja tla, potvrđeno je iz Uprave za vanredne situacije u upravljane katastrofama (AFAD), javlja Anadolija.

Predstavnik Uprave za vanredne situacije Turkiye (AFAD) Orhan Tatar iznio je najnovije informacije podrhtavanjima tla koja su nastavljena na jugu Turkiye, nakon razornih zemljotresa.

“Nakon zemljotresa u Kahramanmarasu, u regiji je zabilježeno čak 8.550 podrhtavanja tla. Za 17 dana u regiji zabilježen broj zemljotresa veći od četvoromjesečnog prosjeka”, rekao je Tatar, te dodao:

“To znači da smo svake tri minute imali podrhtavanje tla. Većina ovih podrhtavanja je jačine koju osjete naši građani, što svakako za njih predstavlja traume.”

Upozorio je da u narednim danima mogu doživjeti nova podrhtavanja tla sa jačinom izna pet stepeni.

S tim u vezi, Tatar je upozorio je da se svi građani u regiji drže što dalje od oštećenih zgrada u zemljotresu, te da je zabranjen ulazak u zgrade čak i na kraći period.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh