Svijet

Bolsonaro: Vraćam se u Brazil da vodim opoziciju

Bivši brazilski predsjednik Jair Bolsonaro rekao je da planira da se vrati u zemlju u martu, nakon što je proveo više od mjesec dana u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je u Wall Street Journal.

Jair Bolsonaro - Twitter

Bolsonaro će se vratiti u Brazil kako bi predvodio političku opoziciju predsjedniku Luizu Inaciu Lula da Silvi i branio se od optužbi da je prošlog mjeseca potaknuo nasilne proteste za poricanje rezultata izbora, rekao je on u intervjuu za pomenute novine.

Bolsonaro je odletio na Floridu dva dana prije nego što je Lula položio predsjedničku zakletvu 1. januara, a kasnije je podnio zahtjev za šestomjesečnu turističku vizu za nastavak boravka u Sjedinjenim Državama, podsjeća Reuters.

Za nasilne proteste u Brazilu i upad u državne institucije mnogi su optužili Bolsonara koji nije bio na inaoguraciji svog nasljednika na mjestu predsjednika. Bolsonaro je tvrdio da nema ništa s protestima i da je u SAD otišao zbog medicinskih razloga, piše Patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh