Svijet

Blinken nakon razgovora sa Konakovićem: Puna podrška BiH na euroatlantskom putu

Američki državni sekretar Antony Blinken i novoizabrani ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković danas su obavili telefonski razgovor.

Anthony Blinken - Fokus

Dva lidera razgovarala su o značaju euroatlantskih integracija za stabilnost i sigurnost svih zemalja Zapadnog Balkana, kako ojačati bilateralnu saradnju, te o potrebi izdizanja iznad stranačke politike.

Blinken je također naglasio važnost podrške Ukrajini suočen je s brutalnom invazijom Rusije i pomoći Turskoj i narodu Sirije nakon razornih zemljotresa koji su zadesili te zemlje.

“Sa ministrom Konakovićem sam razgovarao o našoj kontinuiranoj podršci institucijama BiH i kako unaprijediti naše bilateralne odnose. Također smo razgovarali o ključnim reformama koje su potrebne da bi BiH krenula naprijed na euroatlantskom putu”, poručio je Blinken.

Konaković je u razgovoru za portal Klix.ba izjavio kako je zadovoljan sastankom te istakao kako je BiH “visoko na radaru američke administracije”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh