Svijet

Djevojka spašena ispod ruševine 156 sati nakon zemljotresa

Spasilačke ekipe spasile su 18-godišnju djevojku u okrugu Antakya u Hatayu ispod ruševina zgrade 156 sati nakon razornih zemljotresa koji su pogodili južne regije Turske.

Aysenur Oksuz - Twitter

Uspješnu akciju spašavanja izveli su turski rudari, koji su nakon više od šest sati uspjeli doći do unesrećene Aysenur Oksuz i spasiti je.

Spasioci su predali spašenu djevojku medicinskom timu koji joj je pružio prvu pomoć, a potom i odvezao u bolnicu.

U trenucima dok su je spašavali, Oksuz je spasiocima kazala da je dobro i da je sretna što je ostala u praznini pored stuba.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak su pogodila južne dijelove Turske s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh