Svijet

PRISTIŽU NAM POTRESNI SNIMCI ULASKA U RAZRUŠENU ANTAKYU! BAŠOVIĆ: ULAŽEMO POSLJEDNJE ATOME SNAGE KAKO BI POMOGLI

Dino Bašović, član TUMED-a koji je sa pripadnicima GSS-a Novi Grad Sarajevo trenutno u Antakyi javio se za Hayat.ba.

Dino Bašović - screenshot

Oni se već nekoliko dana nalaze na jugu Turske, gdje pokušavaju spasiti unesrećene ispod ruševina nakon razornog zemljotresa.

Malo spavamo, puno radimo. Pripadnici GSS-a Novi Grad i Civilne zaštite su zaista pravi heroji. Ne prežu ni od čega, nemaju straha, sve će učiniti da spase što više života – ispričao nam je Bašović.

Kaže da sa terena pokušavaju otkloniti što više materijalne štete, šuta, kako bi došli do žrtava.

Nadamo se da ćemo i danas uspjeti pronaći žive ljude i vratiti ih njihovim porodicama.

Podijelio je i video ulaska spasilačkog tima u razrušenu Antakyu. Sa svih strana čuju se sirene, žrtve su brojne, a kompletna naselja devastirana. Sve izgleda sablasno, a spasioci ulažu posljednje atome snage kako bi pomogli unesrećenom narodu, piše hayat.ba.

Video pogledajte i OVDJE.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh