Svijet

REZIDENCIJA OD 250 STANOVA U HATAYU UNIŠTENA DO TEMELJA: IZVOĐAČ PRIVEDEN PRILIKOM POKUŠAJA BIJEGA U CRNU GORU, ISTI INVESTITOR GRADI I U BUDVI!

Ronesans Rezidans (Renaissance Residence), koji je prikazan kao jedna od najluksuznijih zgrada u Hatayu, a završila ga je kompanija ‘Antis Yapı’ 2012. godine, uništen je nakon zemljotresa.

Hayat, ruševine - hayat

Kao rezultat zemljotresa koji je izazvao razaranja u 10 turskih gradova, uništena je i rezidencija od 250 stanova u Hatayu.

Zgradu je izgradio ‘Antis Yapı’ na bulevaru Inonu 2012. godine. Navedeno je da je projekat Renaissance Residence od 12 spratova izgrađen na ‘temelju splava’ u skladu sa propisima o zemljotresima.

Kako pišu mediji u Turskoj, kompanija, koja je izgradila stanove 1+1, 2+1, 3+1 i 4+1 u različitim veličinama od 44 kvadrata do 174 kvadrata, do sada je izgradila više od hiljadu rezidencija. Turski mediji pišu da su osnivači kompanije ‘Antis Yapı’, arhitekta Mehmet Yasar Coškun i građevinski inženjer Huseyin Yalcın Coškun.

‘Antis Yapı’ pruža konsultantske usluge o privremenom boravku i državljanstvu pored građevinskih aktivnosti u Crnoj Gori.

Nezvanično saznajemo da je kompanija nastavlja svoje poslovanje u Crnoj Gori, tačnije u Budvi, pod imenom „Antis Montenegro“.

Mehmet Yaşar Coškun, izvođač radova na rezidenciji Rönesans, koja je uništena u zemljotresu u Hatayu, priveden je na aerodromu u Istanbulu dok je pokušavao da ode u inostranstvo, javlja turski NTV.

Glavno javno tužilaštvo Gaziosmanpase pokrenulo je istragu nakon prijave da je Mehmet Yasar Coškun, izvođač radova na rezidenciji Rönesans, koja je uništena u potresu u Hatayu, došao na aerodrom u Istanbulu sa manjom količinom novca kako bi otišao u inostranstvo. Osumnjičeni Coškun je zadržan na aerodromu u Istanbulu od strane policijskih timova po nalogu Glavnog tužilaštva. Osumnjičeni Coškun, koji je priveden dok se spremao da pobjegne u Crnu Goru i oduzet nešto novca, odveden je u Policijsku upravu na aerodromu Istanbul. Postupak protiv osumnjičenog se nastavlja – piše NTV.

Prema nezvaničnim informacijama, drugi brat se nalazi u Crnoj Gori.

U zgradi koja je srušena do temelja živjelo je blizu 1.000 ljudi.

Tako se završila jedna priča o ‘kvadratu iz raja’ što im je bila i parola za privlačenje kupaca – poručuju uznemireni građani na društvenim mrežama.

Apeliraju na nadležne institucije da pod hitno preispitaju sve građevinske objekte u Crnoj Gori, pogotovo na primorju, da bi se spriječili gubici ljudskih života.

Objekat poput ovog u Budvi ne bi smio da bude useljavan jer vidite kako je objekat od istog investitora srušen do temelja usljed zemljotresa – jedan je od komentara. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh