Svijet

OVO SE IŠČEKIVALO! Putin održao govor u Moskvi, naveo je glavne krivce za rat u Ukrajini

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je veliki govor u Moskvi. On je govorio o ratnim problemima, ali je naveo i glavne krivce za rat u Ukrajini.

– Jedini krivci za ovaj rat su Ukrajina i njeni saveznici. Oni snose zajedničku krivicu za sve što se događa – naglasio je Putin i dodao da ne postoje finansijska ograničenja za ono što će ruska vlada osigurati u pogledu vojne opreme.

– Država i vlada osiguravaju sve što vojska traži – istakao je Putin, ali priznao da mobilizacija 300.000 rezervista, koja je naređena u septembru, nije prošla kako se očekivalo.

Mimo očekivanja ruskog predsjednika ide i cijeli rat u Ukrajini. Putin je očekivao sigurnu i brzu pobjedu i ispunjenje svojih ciljeva, ali se sve odužilo. Za tri dana je tačno deset mjeseci otkako je šef Kremlja naredio rat u Ukrajini.

Putin je tokom govora u Moskvi obećao vojsci nuklearna oružja kao dodatnu pomoć u borbi sa žilavim Ukrajincima. Radi se o hipersoničnim Zircon raketama koje će se na raspolaganju biti već od januara sljedeće godine, prenio je Daily Mail.

Ove rakete, navodno, mogu dostići brzinu od čak 1.100 kilometara na sat. Ruski predsjednik je naveo kako njegova vojska mora učiti iz svojih grešaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh