Svijet

Snijeg u Švedskoj doveo do poremećaja u javnom prevozu

Zbog snijega je otkazana većina autobuskih tura u okrugu Stockholm, gdje se očekuje da će do kraja ponedjeljka uveče pasti još 30-40 centimetara snijega, javlja lokalni list “Expressen”

Švedski hidro-meteorološki institut (SMHI) izdao je upozorenje zbog snijega koji i dalje pada u većem dijelu zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog snježnih padavina došlo je do otkazivanja letova, vozova i drugih vrsta transporta.

U velikom dijelu Stockholma, SMHI je u ponedjeljak izdao narandžasto upozorenje zbog snježnih padavina, dok žuta upozorenja vrijede u dijelovima okruga Upsala, najistočnijeg Gotalanda i Svealanda, okruga Vastra Gotaland, okruga Kalmar i Skane.

Stockholm je teško pogođen snježnom olujom pa su otkazani mnogi regionalni vozovi.

Zbog snijega je otkazana većina autobuskih linija u okrugu Stockholm, gdje se očekuje da će do kraja ponedjeljka uveče pasti još 30-40 centimetara snijega, javlja lokalni list “Expressen”.

Ekipe za čišćenje snijega su preko noći vrijedno radile.

“Čini se da postaje sve gore i gore. Trenutno postoje problemi, prije svega u sjevernim i južnim dijelovima okruga”, rekao je Andreas Stromberg, vršilac dužnosti menadžera odjela i voditelj za medije u Upravi za promet regije Stockholm.

Stockholm godinama ima problem sa saobraćajem kada padne snijeg. To dovodi do kilometarskih kolona, a građani su prisiljeni i na rad od kuće.

Menadžer za medije Bengt Olson u Švedskoj saobraćajnoj administraciji rekao je da vjeruje da je Stockholm nesposoban da se nosi s velikim snijegom zbog 1.600 skretnica u željezničkom saobraćaju koje se moraju očistiti od snijega, prenosi SVT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh