Svijet

Britanci: Rusi su sad bolje organizirani nego ranije

Ministarstvo obrane Velike Britanije objavilo je novo obavještajno izvješće o stanju u Ukrajini.

Rusija i Ukrajina - Shutterstock

Britanski obavještajci u njemu navode da je nedavno rusko povlačenje iz Hersona obavljeno prilično dobro u usporedbi s ranijim većim povlačenjima u ratu. 

“Tijekom povlačenja, gubici vozila su vjerojatnije bili desecima umjesto u stotima. Rusi su također uspjeli uništiti dosta opreme koja je ostala iza njih kako ne bi pala u ruke Ukrajine”, pišu Britanci. 

“Ovaj relativni uspjeh vjerojatno se može zahvaliti efikasnijoj i usmjerenoj zapovjednoj liniji pod generalom Sergejem Surovkinom”, dodaje se. 

No, britanski obavještajci ipak navode i neke probleme.

Napominju kako probleme unutar ruskih snaga i dalje stvara loše vodstvo niže i srednje razine, kao i kultura zataškavanja. 

“Na primjer, posljednjih mjeseci dvije čete podređene Istočnom vojnom okrugu pobjegle su nakon što je njihov zapovjednik ubijen. Drugi su časnici vjerojatno lagali da zataškaju incident”, zaključuju britanski obavještajci, piše Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh