Svijet

Bajden o izjavi Zelenskog: To nije dokaz

Podsjetimo, projektil je pao u utorak u selu Przevodov na istoku Poljske, u blizini granice s Ukrajinom

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) rekao je da komentari ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog (Zelensky) da projektil koji je pao na Poljsku nije bio ukrajinski nisu dokaz.

– To nije dokaz – odgovorio je Bajden novinarima u Bijeloj kući nakon što se vratio sa samita G20 koji se ove godine održao na Baliju u Indoneziji.

Podsjetimo, projektil je pao u utorak u selu Przevodov na istoku Poljske, u blizini granice s Ukrajinom. Zelenski je za to okrivio Rusiju, a prve objavljene informacije govorile su kako je to ruski projektil.

Jučer su američki zvaničnici objavili kako imaju informacije da se radi o ukrajinskom projektilu. Također, poljski predsjednik Andžej Duda (Andrzej) je rekao da se, prema procjeni poljskih vlasti, radi o projektilu ukrajinskog sistema protuzračne odbrane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh