Svijet

Biden: Nema potrebe za novim hladnim ratom

Ne mora doći do novog hladnog rata, rekao je Bajden nakon trosatnog sastanka sa kineskim predsjednikom Xijem Jinpingom na marginama samita G-20 na Baliju, u Indoneziji

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) odbacio je zabrinutost zbog mogućnosti novog hladnog rata, javlja Anadolu Agency (AA).

– Ne mora doći do novog hladnog rata – rekao je Bajden nakon trosatnog sastanka sa kineskim predsjednikom Ksi Đinpingom (Xi Jinping) na marginama samita G-20 na Baliju, u Indoneziji.

Bajden je kazao novinarima da je Jinpingu jasno prenio stav u vezi sa pitanjem Sjeverne Koreje.

– Jasno sam stavio do znanja predsjedniku Jinpingu da mislim da imaju obavezu pokušati da jasno stave do znanja Sjevernoj Koreji da ne bi trebali učestvovati u nuklearnim testiranjima dugog dometa – kazao je američki predsjednik.

Također je kazao da je siguran u sposobnost Kine da “kontroliše Sjevernu Koreju”.

– Zaključat ću time što, posebno sa Xijem Jinpingom, da mislim ono što kažem i kažem ono što mislim, da ne bude nekog nesporazuma – dodao je Bajden.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh