Svijet

SAD: Šest osoba poginulo u sudaru aviona na aeromitingu

Šest osoba je poginulo u sudaru dva aviona tokom aeromitinga u Dallasu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Šest osoba poginulo u sudaru aviona na aeromitingu - screenshot

Zvaničnici su saopćili kako je poginulo šest osoba nakon što su se sudarila dva vojna aviona, javio je Associated Press.

”Naš medicinski vještak u Dallasu saopćio je kako je tokom jučerašnjeg incidenta na aeromitingu u Dallasu poginulo šest osoba“, saopćio je okružni sudija Clay Jenkins u nedjelju.

Dodao je kako nadležni timovi rade na identifikaciji poginulih.

Savezna američka agencija za zrakoplovstvo (FAA) saopćila je da su se letjelice B-17 Flying Fortress i Bell P-63 Kingcobra sudarili i srušili tokom aeromitinga Wings Over Dallas na aerodromu Dallas Executive.

Nadležne službe su na terenu.

Snimke na društvenim mrežama pokazuju kako se mali avion sudara s bombarderom, zbog čega se prepolovio na dva dijela i srušio.

Guverner Teksasa Greg Abbot naveo je na Twitteru da Odjel za javnu sigurnost, Odjel za upravljanje hitnim situacijama i Odjel za promet pomažu lokalnim službama u odgovoru na ovu tragediju.

FAA je rekla da će istražiti sudar s Nacionalnim odborom za sigurnost prometa, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh