Svijet

Rusi i Ukrajinci i dalje gomilaju snage u Hersonu i oko njega

Rusi i Ukrajinci i dalje gomilaju snage u gradu Hersonu i oko njega.

Herson, Ukrajina - vijesti.ba

Ondje se, naime, čekuje odlučujuća bitka. Iz grada je isplovio posljednji trajekt s evakuiranim stanovnicima. U međuvremenu Kijev je objavio da su im stigli moćni američki raketni sistemi NASAMS. Ukrajinci se pripremaju za nove napade na energetsku infrastrukturu dok su milioni ljudi i dalje bez struje.

Na istočnoj bojišnici, u Donecku, traje žestoka bitka za Bahmut koji je još pod ukrajinskim nadzorom, no ruski napadi sve su intenzivniji.

– Općenito, na bojištu naše su snage u stanju aktivne obrane – na nekim područjima na istoku i jugu postupno potiskujemo neprijatelja. Postupno idemo naprijed. Doneck ostaje epicentar najvećeg ludila za okupatore, svaki dan na stotine ih gine. Tlo ispred ukrajinskih položaja prekriveno je tijelima okupatora, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh