Svijet

Tornado pogodio Teksas i Oklahomu: Poginula jedna osoba, desetine povrijeđenih

Tornada su u petak prošla kroz dijelove Teksasa i Oklahome, usmrtivši najmanje jednu osobu, a povrijedivši još dvije desetine i ostavivši desetine kuća i zgrada u ruševinama, piše Agencija Anadolija.

Tornado pogodio Teksas i Oklahomu

Tornada su snažno pogodila okrug McCurtain, Oklahomu, u jugoistočnom uglu države. Cody McDaniel, okružni upravnik za hitne slučajeve, potvrdio je da je poginula jedna osoba.

U malom gradu Idabelu su razorene crkva, medicinski centar i škola.

“Došlo je do potpunog uništenja na južnoj i istočnoj strani Idabela”, rekao je Steven Carter, koordinator za upravljanje vanrednim situacijama za okrug McCurtain.

Keli Cain iz Ureda za upravljanje vanrednim situacijama Oklahome rekla je da su još najmanje tri okruga također pogođene olujama, uz iznenadne poplave u nekim područjima.

Nacionalna meteorološka služba saopćila je da su tornada zabilježena i u Teksasu i Arkansasu i da se kreće prema Louisiani.

U Teksasu, vlasti u okrugu Lamar saopćile su da je najmanje 50 kuća oštećeno ili uništeno i da je 10 osoba zbrinuto u jednoj bolnici, uključujući dvije u kritičnom stanju.

Crkve su otvorile svoja vrata da služe kao skloništa za one čiji su domovi pogođeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh