Svijet

Ukrajinska vojska kaže da Rusi pojačavaju raketne napade na istoku

Ruske snage pojačale su napade na istoku Ukrajine koristeći višestruke raketne sisteme (MLRS), posebno u regionu Donjecka, navodi ukrajinska vojska.

Generalštab vojske saopštio je da je u srijedu zabilježeno 80 ovakvih napada, dok je u četvrtak “neprijatelj izveo četiri projektila i 28 zračnih napada i ispalio više od 45 puta iz MLRS-a”.

General-potpukovnik Valerii Zaluzhnyi, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, rekao je u četvrtak generalu NATO-u Christopheru Cavoliju, vrhovnom savezničkom komandantu alijanse u Evropi, da je “neprijatelj utrostručio intenzitet neprijateljstava na određenim područjima fronta “ sa do 80 napada dnevno.

Takođe je bilo artiljerijske i minobacačke vatre na više od 25 naselja duž linija fronta na jugu, saopštio je Generalštab.

U njemu se navodi da su ukrajinske zračne snage bile aktivne u četvrtak i da su “izvršile 21 napad na neprijatelja”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh