Svijet

PUTIN: “Djelimična mobilizacija” Rusa za rat u Ukrajini je završena

Ruska “djelimična mobilizacija” građana za borbu u ratu protiv Ukrajine je završena, izjavio je u utorak predsjednik Vladimir Putin, piše CNN.

Upitan tokom konferencije za novinare da li će potpisati dekret o okončanju vojne akcije koju je najavio 21. septembra, Putin je odgovorio da će se konsultovati sa advokatima o narednim koracima.

“Iskreno govoreći, nisam ni razmišljao o tome. Razgovaraću sa advokatima da li je potrebno dekretom objaviti da je to završeno”, rekao je on.

Rusko Ministarstvo odbrane je u saopštenju od ponedjeljka saopćilo da su sve mobilizacijske aktivnosti, uključujući dostavljanje poziva, završene.

Pozivajući se na ministarstvo, Putin je rekao da je 41.000 regrutovanih trenutno u borbenim formacijama Oružanih snaga Rusije.

„To jest, skoro 260.000 ljudi ne učestvuje ni u kakvim neprijateljstvima, već se obučavaju“, rekao je Putin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh