Svijet

Velika Britanija: Podrška trudnicama diskriminisanim na radnom mjestu

U Velikoj Britaniji je održan skup podrške trudnicama i majkama koje su diskriminisane na radnom mjestu.

Agencija Twitter

U 11 gradova Velike Britanije održani su skupovi na kojima je izražena podrška trudnicama i majkama koje se suočavaju s diskriminacijom u poslovnom životu.

Građani koji su se okupili u glavnom gradu Londonu tražili su fleksibilan rad, porodiljsko odsustvo i poboljšanje prava zaposlenih majki.

Na skupu je učestvovao veliki broj muškaraca s djecom koji su poručili da je nemoguće zamisliti život i budućnost bez uloge žena.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo “Više para za mame”, “Mame se tretiraju ako smeće” i “Investirajte u mame i vidjećete kako ekonomija napreduje”.

Skupove je organizirao pokret “Pregnant Then Screwed”, dobrotvorna organizacija koja se bori protiv diskriminacije trudnica pri zapošljavanju, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh