Svijet

Filipini: Broj žrtava tropske oluje porastao na 50

Broj poginulih u klizištima i poplavama izazvanim obilnim kišama i tropskom olujom Nalgae na Filipinima porastao je na 50.

Filipini: Broj žrtava tropske oluje porastao na 50 - Agencija Twitter

Lokalni zvaničnici su izjavili da su 42 žrtve potvrđene u autonomnoj regiji Bangsamoro na muslimanskom Mindanau, piše Anadolija.

Prema podacima Nacionalnog vijeća za smanjenje rizika od katastrofa (NDRRMC), posljedice tropske oluje je osjetilo više od 184.000 osoba.

U centrima za evakuaciju utočište je pronašlo 2.615 porodica, ili 9.737 osoba.

Nadležne službe provele su takozvane preventivne operacije izlivanja na velikim branama, posebno u područjima koja su jako pogođena, kako bi se izbjegao najgori scenario.

Svake godine oko 20 tajfuna i oluja pogode filipinski arhipelag koji se nalazi u pacifičkom “vatrenom prstenu” u kojem su česte vulkanske erupcije i zemljotresi. Sve to ovu državu jugoistočne Azije čini jednom od najizloženijih katastrofama na svijetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh