Svijet

KADIROV: OVO JE DŽIHAD! UKRAJINSKE GRADOVE TREBA IZBRISATI S LICA ZEMLJE

Čečenski lider i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Ramzan Kadirov, na aplikaciji Telegram objavio je da ruske snage “vode beskompromisnu borbu protiv sotonista” te da “ukrajinske gradove treba izbrisati s lica zemlje”.

Ramazan Kadirov - Sputnjik

Kadirov piše kako nije zadovoljan razvojem rata u Ukrajini.

Mislim da je naš odgovor slab. Ako granata padne na našoj strani, na našu regiju, moramo izbrisati gradove s lica zemlje, tako da daleki horizont bude vidljiv – napisao je Kadirov.

Moramo ih natjerati da shvate da ne smiju ni razmatrati napad na našu stranu – dodao je čečenski lider.

“OVO JE DŽIHAD”

U svojoj anti-ukrajinskoj tiradi Kadirov je napisao kako “patrioti iz raznih dijelova naše goleme domovine” nastavljaju stizati u Čečeniju kako bi “postali članovi usko povezane porodice”.

Navodi kako dobrovoljcima dužnosnici Čečenske republike daju finalne upute prije nego što ih upute na bojno polje u Ukrajini.

Naglašavaju da zadatak ostaje isti: Uništenje sotonista, zaštita civilne populacije i pružanje pomoći – napisao je Kadirov.

Rusku agresiju Ukrajine Kadirov je nazvao “džihadom” (svetim ratom, op.a.), dodavši da čečenski zapovjednici “idu samo u napade”. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh