Svijet

U Bijeloj kući se sastali Biden i Herzog

Američki predsjednik Joe Biden i izraelski predsjednik Isaac Herzog razgovarali su o regionalnim i globalnim pitanjima, posebno o Iranu i odnosima dvije zemlje, tokom sastanka u Bijeloj kući.

Joe Biden i Isaac Herzog

Herzog se danas, manje od sedmicu dana prije izbora u Izraelu, sastao s Bidenom u Bijeloj kući.

Lideri su se osvrnuli na njihov sastanak u Izraelu u julu.

Biden je ponovio “nepokolebljivu podršku” Sjedinjenih Američkih Država Izraelu, ističući da mu je Herzog tokom ove posjete dodijelio državnu medalju.

Navodeći da će sporazum o pomorskoj granici između Izraela i Libana biti potpisan sutra, Biden je rekao da će ovaj sporazum biti prava historijska prekretnica.

“Ovaj sporazum će otvoriti prostor za razvoj energetskih polja za obje zemlje. On će stvoriti nove nade i ekonomske prilike za libanski narod. Poboljšat će sigurnost i stabilnost Izraela”, rekao je Biden.

Herzog je naveo da je danas 40 dana od smrti Mahse Amini.

“Iran uništava svoje građane koji hoće svoju slobodu”, rekao je Herzog, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh