Svijet

Američki šef diplomatije: Saudijska pomoć Ukrajini nije kompenzacija

Saudijska pomoć Ukrajini nije kompenzacija…

Antony Blinken - Vijesti.ba

Nedavne odluke Saudijske Arabije da pruže pomoć Ukrajini i njezino glasanje pri UN-u za osudu ruske aneksije ukrajinskog teritorija pozitivan su razvoj događaja, ali nisu kompenzacija za pogrešnu odluku OPEC+ zemalja da smanje proizvodnju nafte, rekao je danas američki državni tajnik Antony Blinken.

OPEC+, koji čine zemlje Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njihovi saveznici uključujući Rusiju, to je odlučio unatoč višetjednom lobiranju američkih dužnosnika da to ne čini.

Blinken: Vidjeli smo nekoliko zanimljivih stvari od Saudijske Arabije

Govoreći na skupu u organizaciji Bloomberga, Blinken je ponovio da će Washington jako promišljeno preispitati odnose sa Saudijskom Arabijom kako bi osigurao da bolje odražavaju američke interese. Dodao je ipak da je SAD vidio nekoliko zanimljivih stvari od Saudijske Arabije nakon odluke OPEC+ zemalja.

Spomenuo je odluku Rijada da osigura 400 milijuna američkih dolara humanitarne pomoći Ukrajini i njegovo glasanje na Općoj skupštini UN-a prošli tjedan za osudu ruske aneksije četiriju ukrajinskih regija koje su djelomično okupirane.

“To su pozitivni razvoji događaja. Oni ne kompenziraju odluku OPEC+. Ali primamo to na znanje”, zaključio je, piše index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh