Svijet

Rusija bi uskoro trebala održati nuklearne vježbe, iz Kremlja još nisu otkrili tačan datum

Nakon što su članice NATO-a započele vježbu nuklearnog odvraćanja koja će biti održana sve do 30. oktobra, sličnu vježbu, također u sklopu redovnih aktivnosti, trebala bi održati i Ruska Federacija.

nuklearna proba - Ministarstvo odbrane Rusije

Vježbe nuklearnog odvraćanja pod nazivom “Grom” u Rusiji se održavaju svake godine u periodu oktobra ili novembra, a američki vojni zvaničnici su naglasili kako očekuju da će Rusija, kao i obično, obavijestiti Washington o tačnom datumu.

“Rusija još uvijek nije obavijestila SAD o vježbama svojih nuklearnih snaga koje bi se trebale izvesti uskoro”, rekao je jedan od američkih vojnih dužnosnika za Reuters.

Ipak, povodom tačnog datuma kada će se vježbe održati oglasio se i glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov koji je rekao da će svi strani partneri biti na vrijeme obaviješteni o vježbama. prneosi “Klix”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh