Svijet

Nakon što je jučer izostavio BiH iz zahvalnice, Erdogan danas “ažurirao” listu

Predsjednik Turske Recep Tayip Erdogan objavio je danas još jednu listu prijateljskih zemalja kojima je iskazao zahvalnost izrazima saućešća povodom nesreće u rudniku uglja u Amsaru na sjeveru Turske.

Recep Tayyip Erdogan- KLIX

Među zastavama zemalja kojima je Erdogan u drugoj objavi uputio riječi zahvale, ovaj put se našla i zastava Bosne i Hercegovine, zajedno sa Japanom, Češkom i Portugalom, kao i Iranom, Bolivijom, Kubom, Dominikanskom Republikom, Venecuelom, Kostarikom, Čileom, Kolumbijom i drugim.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik poslali su jučer u ime građana BiH izraze saučešća povodom nesreće u rudniku uglja u Amsaru na sjeveru Turske.

Erdogan je jučer na svom zvaničnom Twitter nalogu objavio da se zahvaljuje zemljama koje suosjećaju s Turskom, uz fotografiju na kojoj se nalaze zastave država koje su Turskoj izrazile saučešće.

Međutim, na njoj nije bila zastava Bosne i Hercegovine, što je izazvalo čuđenje uzevši u obzir tradicionalno dobre odnose dvije zemlje. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh