Svijet

EVO ŠTA SAD ŠALJE UKRAJINI U NOVOM PAKETU POMOĆI

Ministar odbrane Ukrajine Oleksij Reznikov objavio je sadržaj 725 miliona dolara vrijednog paketa pomoći Ukrajini koji su Sjedinjene Američke Države obećale na šestom sastanku Ramstein grupe.

Ukrajina - Hayat

Ministar Reznikov je napisao kako će ovo oružje biti podrška za ukrajinske vojnike na kopnu i u zraku, te da postaju jači i da će pobjediti.

Zahvalio se i predsjedniku SAD-a Joe Bidenu i ministru odbrane Lloydu Austinu III.

Paket vojne pomoći, 23. koji iz SAD-a stiže u Ukrajinu sadržavati će dodatnu municiju za ubojite HIMARS sisteme, 23.000 komada artiljerijske municije kalibra 155 milimetara, zatim dodatnih 500 preciznih navodećih komada artiljerijerijske municije kalibra 155 milimetara.

U kompletu se nalazi i 5.000 komada protivoklopnih mina i 5.000 antitenkovskih oružja. Stiže i 200 HMMWW vozila, dva miliona komada municije za lično naoružanje i medicinske zalihe. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh