Svijet

Zelenski: U Rusiji se stvorila atmosfera poraza i beznađa, nemaju šanse

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je da je uvjeren kako se Rusija nalazi u atmosferi poraza i beznađa, te uprkos tome što i dalje vodi ofanzivne akcije Moskva nema šanse da pobijedi.

“Pogledajte kako je neprijatelj zabrinut. Slušajte šta pitaju vođu ovih terorista i kako mu postavljaju pitanja kada izađe pred narod, pred novinare. Rusija je već u atmosferi poraza, već u atmosferi beznađa”, rekao je Zelenski.

Dodao je da Moskva ipak još uvijek ima ljude koje šalje u ofanzivne akcije.

“Imaju oružje, projektile i bespilotne letjelice Shahed, koje koriste protiv Ukrajine. Još uvijek imaju priliku terorizirati naše gradove i sve Evropljane, ucjenjivati ​​svijet. Ali nemaju šanse. Jer Ukrajina ide naprijed”, istakao je Zelenski.

Predsjednik Ukrajine je također izrazio zahvalnost svim Ukrajincima koji su vojnicima i jedni drugima čestitali Dan branilaca, kao i onima koji su ovaj dan proveli u borbi i na straži.

“Želim da se zahvalim svima koji su danas, tiho, tiho, čak i u srcu, ali zajedno sa cijelom zemljom proslavili Dan branilaca Ukrajine, nalazeći se na privremeno okupiranoj teritoriji ili nasilno na teritoriji Rusije”, rekao je Zelenski, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh