Svijet

Presedan u pripremi: Hoće li ruski ministar obrane Sergej Šojgu morati pred ruskom Dumom odgovarati na pitanja što se dogodilo u regiji Harkov?

Donji dom ruskog parlamenta razmotrit će mogućnost pozivanja ministra obrane Sergeja Šojgua na ispitivanje na zatvorenoj sjednici, izjavio je u četvrtak visoki zastupnik ruske Dume, Sergej Mironov, za novine Kommersant.

Da Duma pozove ministra obrane na odgovornost bio bi presedan, međutim, ruske oružane snage otvoreno su kritizirane od strane vojnih komentatora ovog tjedna nakon što su izgubile kontrolu nad velikim dijelovima ukrajinske regije Harkov nakon munjevitog napredovanja ukrajinskih snaga.

Mironov, inače čvrsti zagovornik ruske invazije na Ukrajinu te lider manje prokremaljske stranke “Pravedna Rusija”, rekao je kako će se o ovom pitanju raspravljati u ponedjeljak. Mironov je u srijedu rekao da je njegova stranka predložila sastanak sa Šojguom “kako bi zastupnici mogli razgovarati s njim iza zatvorenih vrata i postaviti sva pitanja koja zanimaju njih i građane”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh