Svijet

Donald Trump prijeti tužbom

Donald Tramp je u četvrtak zaprijetio pravnim postupkom protiv “Fox Newsa” kao odgovor na oglas konzervativnog Linkoln projekta.

Donald Trump - BBC.co.uk

Bivši predsjednik Amerike napisao je na “Truth Socialu”, svojoj platformi društvenih medija, da će vidjeti mrežu i, očigledno, Linkoln projekat “na sudu” i okrivio ih za navodno “lažno oglašavanje”.

Kao i s njegovim prethodnim kritikama mreže, izjava gospodina Trampa ponovo je bila usmjerena na bivšeg predsjednika Predstavničkog doma Pola Rajana, njegovog konzervativnog kritičara koji je podržao opoziv nakon pobune 6. januara i sada sjedi u upravnom odboru korporacije “Fox”.

“Perverznjaci i nitkovi iz projekta Linkoln vraćaju se na, gdje drugdje, Fox News. Mislio sam da su pobjegli u azil nakon svoje posljednje katastrofalne kampanje, s optužbama protiv njih koje su bile velika ljigavost, a ja sam dobio mnogo više miliona glasova 2020. nego što sam dobio 2016.,” rekao je bivši predsjednik u svojoj objavi, prenose Nezavisne.

Nije jasno koji je konkretni oglas iz Projekta LinKoln tako žestoko uzbudio bivšeg predsjednika, ali oglas objavljen na YouTube kanalu grupe u četvrtak opisuje njegove glasače kao naivčine koji su bili natjerani da vjeruju u laži o izborima 2020. i drugim pitanjima, piše Independent.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh