Svijet

Ukrajinci navodno oslobodili mjesta, širi se slika dizanja zastave: “Nema mjesta okupatorima”

Ukrajinske oružane snage su, po informacijama iz Kijeva, u nedjelju oslobodile selo Visokopiliju u Hersonskoj oblasti. Zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika, Kirilo Timošenko, objavio je u nedjelju na Telegramu fotografiju podizanja zastave.

Ipak, izvještaji o oslobađanju tog naselja na sjeveru te regije objavljena su bila i u junu. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je na vojnom sastanku da se ukrajinske zastave sve češće vraćaju onamo kamo pripadaju.

“I nema mjesta za okupatore u našoj zemlji”, rekao je u nedjelju, po njegovu uredu. Nije otkrio pojedinosti, piše Index.hr.

Ukrajinske snage su po medijima oslobodile u nedjelju i selo Ozerne u Donecku. Ta informacija nije provjerena iz nezavisnih izvora. Ukrajina je potkraj avgusta započela ofanzivu u cilju oslobađanja Hersonske oblasti koju su Rusi osvojili nedugo nakon početka invazije 24. februara. Rusko ministarstvo odbrane negira ukrajinske uspjehe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh