Svijet

UKRAJINSKA VOJSKA : Gađamo Rusiju visokopreciznim udarima

Ukrajinska vojni dužnosnici kaže da su ukrajinske trupe koje ciljaju Kherson koji drže Rusi uspješno “uništile skladišta, nakupine oružja i neprijateljske kontrolne tačke visokopreciznim udarima” u sklopu svoje protuofanzive.

Vojnici su također uspjeli oštetiti “mostove preko Dnjepra”, rekli su dužnosnici u poruci objavljenoj na Telegramu, čime je “moguće zaustaviti rusku vojsku od opskrbe oružjem i ljudima s Krima”.

Ruska državna novinska agencija Tass izvještava da Rusija koristi sistema protuzračne odbrane u pokušaju da se odbrane od ukrajinskih napada u tom području.

Ponavljajući upozorenje koje je sinoć izdao ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky, dužnosnici iz Hersona također kažu da im je važno da operativne informacije o ukrajinskim trupama svedu na minimum.

“Vjerujte samo službenim izvorima informacija!” upozoravaju iz Ukrajine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh