Svijet

Rusija teško motivira vojnike iz Luhanska da nastave s borbom

Britanski obavještajci su u svom novom priopćenju objavili kako je Rusiji teško motivirati vanjske suradnike da pomažu njihovoj vojsci u Donbasu.

Luhansk - screenshot

Na ukrajinskim društvenim mrežama prošloga se tjedna proširila snimka koja navodno prikazuje vojnike iz samoproglašene Narodne Republike Luhansk kako odbijaju sudjelovati u ofenzivnoj operaciji, prenosi Index.

Vojnici su tvrdili da su već ispunili svoju dužnost preuzimanjem kontrole nad Luhanskom i da se ne žele boriti u susjednoj regiji Donjeck, unatoč prijetnjama zapovjednika, navodi se.

Ograničenja ovlasti prisile

U izvješću ministarstva obrane dodaje se da je Rusiji teško motivirati svoje pomoćne snage da se pridruže njezinim regularnim trupama u Donbasu. To je dovelo do toga da zapovjednici vjerojatno pribjegavaju korištenju financijskih poticaja da uvedu trupe u borbu.

Razlog zašto Rusija ima ovaj problem je taj što je dosljedno klasificirala svoj rat s Ukrajinom kao “specijalnu vojnu operaciju” koja naknadno ograničava državne ovlasti pravne prisile, navodi britansko ministarstvo obrane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh