Svijet

TRI OSOBE PREMINULE NAKON UTRKE S BIKOVIMA U ŠPANIJI

Tri osobe su umrle u posljednja 24 sata nakon pretrpljenih teških povreda na tradicionalnoj utrci s bikovima u španskoj regiji Valenciji, objavile su lokalne vlasti.

Ilustracija - Danas.info

Trojica muškaraca su pretrpjela teške povrede na utrkama s bikovima koje se održavaju u sklopu ljetnog festivala. Iako su bili povrijeđeni u različite dane, umrli su ove sedmice u razmaku od nekoliko sati. prneosi “Hayat“.

Gradić Picassent proglasio je dan žalosti zbog pogibije svog stanovnika koji je u utrci s bikovima zadobio teške povrede glave. Umro je nakon više od sedam dana provedenih na odjelu intenzivne njege. Tokom osmodnevnog Festivala svetog Fermina u Pamploni, koji slovi za najpopularniju fiestu, osam ljudi je probodeno, no stanovnici i turisti bili su oduševljeni povratkom festivala koji se zbog pandemije covida-19 nije održao posljednje dvije godine.

Sveukupno je do sada povrijeđeno 478 ljudi. Bikovi se nakon završetka utrka ubiju u arenama u kojima se održavaju borbe s bikovima. Udruženje za zaštitu životinja PACMA zatražilo je zabranu te “okrutne i opasne” tradicije, javlja Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh