Svijet

Medvedev sada vrijeđao Fon der Lejen: “Specijalista za rađanje djece”

Ranije je Makrona, Šolca i Dragog nazvao evropskim ljubiteljima žaba, kobasica i špageta.

Dmitrij-Medvedev- britannica

Nekadašnji ruski predsjednik, a sada zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev (Dmitry) poprilično je aktivan na društvenim mrežama u posljednje vrijeme.

Nakon što je izvrijeđao francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron), njemačkog kancelara Olafa Šolca (Scholz) i italijanskog premijera Marija Dragog (Draghi), koje je nazvao evropskim ljubiteljima žaba, kobasica i žpageta, nakon njihove posjete Kijevu, Medvedev je imao i pogrdan komentar za predsjednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lejen (von der Leyen).

Evropska komisija je izdala preporuku za davanje statusa kandidatkinje za EU Ukrajini, poslije čega je Fon der Lejen izjavila da su “Ukrajinci spremni da umru za evropsku perspektivu”.

Medvedev se oglasio na Twitteru i Fon der Lejen nazvao “specijalistom za rađanje djece”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh